Info om loppet (avser Hässleholmsloppet 2024)

Välkommen till Hässleholms AIS Traillopp

Vi erbjuder tre sträckor 21 km, 10 km och 5,4 km. Vår 21 km ingår även i Spring i Skånes Trailcup för 2024. På alla banorna kan du njuta av mjuka slingrande stigar, omväxlande skogsmiljö med inslag av vattenbryn. Vår 21 km bana är en runda på vackra Hovdala som börjar med delar av 10 km banan. De längre sträckorna har lite extra höjdmeter och 5,4 km ger lika vacker naturupplevelse men enklare teknisk bana och färre höjdmeter.

 

 

 

 

Starttid

Söndagen den 21 april kl. 11:40 för 5,4 km, 11:50 för 10 km och 12.00 för 21 km.

Klasser

Motionsklass 5,4 km, 10 km och 21 km för män och kvinnor samt deltagare under 18 år.

Rekommenderad ålder för 21 km är att man fyller 17 år under 2024 som även är gränsen för att ingå i Spring i Skånes Trailcup, vid lägre ålder bör sträckan springas i vuxet sällskap. 21 km ingår även i Spring i Skånes Trailcup. Läs mer på www.skanefriidrott.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmälningsavgift

150 kr för 5,4 km, 225 kr för 10 km och 275 kr för 21 km. Anmäl dig under fliken anmälan eller klicka här. Betala med Swish, ePay eller Internetbanken. Om ni som klubb önskar bli fakturerade, vänligen maila info@hassleholmsloppet.com. Från och med måndagen 15 april tillämpas efteranmälningsavgift med 50 kr i tillägg. Max 400 deltagare.

 

 

 

 

Efteranmälan

Kan ske via vår hemsida www.hassleholmsloppet.com. Från och med 15 april tillämpas efteranmälningsavgift med 50 kr i tillägg. OBS! Efteranmälan görs på egen hand. Vi garanterar inte att vi kan bistå med efteranmälan på plats, anmäl er gärna hemma innan ni kommer till tävlingen eller ta med er egen telefon för anmälan på plats. Eftersom deltagarantalet är begränsat till 400 st är det också lämpligt att anmäla sig i förväg för att säkerställa att man får en startplats.

 

 

 

 

 

 

Nummerlappar

Avhämtas på plats senast 30 minuter före start och skall bäras så den är synlig framifrån. Nummerlappen får ej heller vikas så reklam ej syns.

 

 

 

 

 

Tidtagning

Sker elektroniskt.

 

 

 

 

 

Start och mål

Hovdala slott. Löparna skall vara på plats 10 minuter före start.

 

 

 

 

 

Omklädning och dusch

Det finns ingen möjlighet för dusch eller omklädning. Så kom ombytta. Toalett finns att tillgå på Hovdala slott. För värdesaker ansvaras ej!

 

 

 

 

 

 

Resultat

Anslås på plats och på hemsidan. Det sker även liveuppdatering, länk kommer finnas på vår hemsida.

Resultat för 21 km kommer även rapporteras till Spring i Skånes trailcup. 

 

 

 

 

Vätska

Vätskestationer kommer att finnas på alla tre banorna.

Vätskestationer med vatten och sportdryck (Umara)

  • 5,4 km vid 2,5 km 
  • 10 km vid 7 km 
  • 21 km vid 7 km, 14 km och 18 km 
  • Vid målgång 

 

 

 

 

Priser

Medalj till alla som fullföljer, samt pris till 1:e, 2:e och 3:e pristagare. Prisutdelning kommer att ske vid målområdet så snart 1, 2 och 3 pristagare kommit i mål på respektive distans och klass. Målet stänger 15.30.

Parkering

Sker i anslutning till Hovdala slott, följ befintlig parkeringshänvisning eller funktionär.
Deltagande sker på egen risk. Stavar är ej tillåtet.
 
Hässleholmsloppet är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet.